hungarocell újrahasznosítás

Hungarocell újrahasznosítás

Angolul EPS. Az EPS (expandált polisztirol) hőre lágyuló, habosítható, polimerizált sztirolból készülő cellás szerkezetű keményhab.

A hungarocell újrahasznosítása otthon:

Angolul EPS. Az EPS (expandált polisztirol) hőre lágyuló, habosítható, polimerizált sztirolból készülő cellás szerkezetű keményhab.

Az EPS mesterséges anyagú hőszigetelők anyaga az úgynevezett „sztirolgyöngy” amelyet kőolajból készítenek és az eljárás során hajtógázt és speciális adalékanyagokat adnak hozzá. Használatkor keletkező hátránya ennek az anyagnak hogy tulajdonságaiból fakadóan 2-4 térfogat százaléknyi vizet is felvehetnek ami lerontja a hőszigetelő képességüket, ezért a felhasználásuknál megfelelően körültekintőnek kell lenni és csak olyan helyre ajánlott EPS lapokat rakni ahol nincs páralecsapódás vagy egyáltalán nem éri nedvesség.

AZ XPS alapú hőszigetelő habok speciális granulátumból készülnek rendkívül jól tűrik a nedvességet, ezért ezek a tulajdonságai lehetővé teszik az alkalmazását olyan területeken ahol nagy nedvességhatással kell számolni, ilyen terület például a lábazatok szigetelése vagy a talajban lévő vízszigetelések.

Mind az EPS és mind az XPS alapú szigetelők rendkívül érzékenyek az ultra-ibolya sugárzásra, ezért napfény nem érheti ezeket.

Forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89p%C3%BCletek_h%C5%91szigetel%C3%A9se

A nagyközönség számára ismert alkalmazás a habosított polisztirol, amelyet gyakran polisztirol habnak vagy hungarocellnek neveznek, és nagyon gyakran használják a csomagolásban. Ez egyfajta különleges kompozit anyag , egy merev műanyag mátrix , amely nagyon kis gázbuborékokat fog be nagy mennyiségben. De ez az anyag csak egy aspektusa ennek a műanyagnak; gyakran megtalálható tágulatlanul, sűrűn, mereven, átlátszóan és vékonyan, de más formában is kitágítva vagy más műanyagokkal és adalékokkal keverve.

https://hu.frwiki.wiki/wiki/Polystyr%C3%A8ne

hungarocell darálása
hungarocell újrahasznosítás
hungarocell darálása házilag

https://epitcentrum.hu/alaprajz-keszito-online/

A cikk netes források illetve személyes beszélgetések alapján íródott, hogy segítsen megoldani a problémát. A te esetedben mindenképp kérd ki szakember véleményét, az esetleges hibák miatt nem vállalom a felelősséget, mert nem ismerem az eseted.